Att göra något som är lätt, ännu lättare…

..men fan så mycket fulare, DET är många spanjorer experter på!

I dessa ”kristider” med lågkonjunktur så är det tufft för oss alla ekonomiskt. Det har även drabbat oss här på Mallorca som ju bl a är extremt beroende av turismen. Restaurangerna, barerna och affärerna gnäller över hur lite folk som äter, dricker och handlar hos dem. Hotellen har usel beläggning liksom liggstolsuthyrarna på stränderna och så vidare…

Det är ju speciellt nu man lätt skulle kunna tro (som naiv skandinav) att de skulle vilja göra ALLT för att få maximalt med inkomst – även om det kanske inte skulle räcka till i slutändan ändå – men icke sa nicke.
Servicen är lika usel som alltid, de är lika envisa och nonchalanta (om man pratar med dem om t ex servicetänkande och framtoning) som någonsin förr, ”det är ju trots allt inte deras fel att det är kris?!”

När man då tar detta till efterräkning och sedan går ut med sina vänner för att äta lite goda tapas och få en flaska rött som undertecknad, Pontus, Anna, Ole, Claus och Tareixa gjorde förra fredagen, så skulle man kunna tro att man inte skulle irritera sig på något sådant eftersom man vet om att det är så det är OCH man har beslutat sig förra att gilla läget liksom…
Men jag kan inte låta bli att skratta, skaka på huvudet och sedan bli skitirriterad på hur lat attityd de utvisar. I fredags var maten, servicen och drickat mer eller mindre i topp (okej, kyparen glömde ett par rätter, men va’ fan), men menyn där sken latheten igenom som kokain på en UV-lysrörsfabrik.

Man hade tydligen ändrad innehållet och priset på en tapas, men man hade inte bemödat sig att skriva om menyn och trycka upp (eller trycka upp och trycka upp, det var en laminerad A4-sida som kostar sisådär 0,15 EUR per styck i produktionskostnad) nya menyer. Man hade helt sonika bara Tip-Ex:at över lamineringen och sedan skrivit den uppdaterade ”rätten” med en kulspetspenna. Det roliga är, att detta har säkert tagit mycket längre tid att göra på sisådär 30-40 menyer än det hade tagit att rätta det på Word-dokumentet i datorn, skriva ut 40 ark och gå ner till ”papelerian” (typ, bokhandel på spanska) och få dem laminerade! Och då ska vi inte ens snacka om hur j*vla mycket snyggare det hade sett ut!

Eller som den person som försöker hyra ut en lägenhet genom att sätta upp ett uppslag i kuren vid min busshållsplats i Cala Mayor. Personen har gjort arbetet på datorn och skrivit med fina STORA blockbokstäver att; ”Lägenhet uthyres”, personen har t o m kommit ihåg att skriva dit sitt mobilnummer (bravo!). Men har den dumme jäveln skrivit något om det är en 1, 2 eller 3 rummare, om den har balkong, allmän pool eller kanske en parkeringsplats som hör till? Nej för fan! Detta har puckot kommit på EFTER att han/hon skrivit ut sidan och då är det ju liksom försent att ändra det – eller hur?!?!. Så vad gör man då? Jo, man tar en tuschpenna och fyller i resten för hand och sedan går man till ”papelerian” och kopierar upp önskat antal… Herregemini!!!

Sådana här saker rinner säker av de flesta av Er som vatten på en kondom, men ger mig sprängande huvudvärk.
Tänk om de kära spanjorerna bara hade orkat göra en liiiiten extra insats, så kanske de hade fått en betydligt bättre inkomst och jag hade sluppit att irritera mig varje morgon jag skulle med bussen till jobb, men det är väl utopi…

P.S. Något helt annat, ikväll håller jag tummarna för Danmark. Norge är ju ändå praktiskt taget i final, Alexander ska bara ställa in skorna och fiolen, det räcker… D.S.

meny_2.jpg

meny_1.jpg

apartemento_web.jpg

2 Kommentarer till “Att göra något som är lätt, ännu lättare…”

  1. Magnus Säger:

    Hahaha,
    Jani alltså.. Du är grym!
    Finns nog ingen annan som är så bra på att hitta alla dom där småsakerna att störa sig på här i livet.. I looove it!! :-)

    Tycker nog ändå att lägenhetsskylten ser helt ok ut faktiskt.. ;-)

  2. Jani Mujunen Säger:

    Din sooopa, lägenhetsskylten är i-n-t-e okej om man nu ändå har en dator att skriva det på, så förstår jag inte VARFÖR man ska skriva resten med tuschpenna – det är ju helt hjärndött!

    Men tack för de vänliga orden :o )

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu