Min lokala indier har alzheimer’s…

Det öppnades en ny indisk restaurang i Cala Major under början av detta året (helt fel tidpunkt om du frågar mig, men what the hell) som heter Khaan’s och ligger cirka 100 meter ned för gatan där jag bor.
För cirka 2 ½ – 3 månader sedan frekventerade jag den för första gången och bemöttes väldigt trevligt av hovmästaren (om man kan kalla honom det). Han frågade om jag bodde här och när han fick detta bekräftat frågade han vart osv… Vi småsluddrade fram tills maten kom, jag betalade och gick.

Cirka 3-4 veckor senare kliver jag in genom dörren igen, beställer och sätter mig vid baren/kassan och väntar. Samma snubbe frågar mig då; ”Bor du här?” och jag tänker; hmm… han kommer inte ihåg mig, fast att vi hade en trevlig och semi-långt samtal senast. Jag svarade i alla fall på samma frågor återigen och denna gång lade han även till att om jag hade familj eller vänner på besök, så kunde jag få rabatt på min mat.

I måndags besökte jag restaurangen för 3 gången - efter att vi kommit tillbaks från Barcelona. Jag kliver glatt in och hälsar på ett sätt - och med ett tonfall - så att ”hovmästaren” kan se och höra att jag besökt etablissemanget förut. Jag tar menyn, läser, beställer och sätter mig ned. Inte ens 1 minut passerar och han frågar; ”Jaha, bor du här eller…?” - herrejävlar!!! Jag känner mig trött och sliten och giter inte prata om samma sak igen, så jag svara mycket kort och låter bli att ge utrymme för följdfrågor.

Det ska sägas att ”hovmästaren” är jättetrevlig och vill endast väl, men va’ faaaaaan. Varenda gång jag varit där eller gått förbi, så har det varit maximalt 4-6 personer därinne – allt som oftast ingen. Så det KAN INTE vara för att de har mycket att göra eller många ansikten att känna igen. Antingen har snubben alzheimer’s eller så är han rätt och slätt bara dum.
Jag menar, om man vill få så mycket folk som möjligt att besöka ens restaurang (speciellt repeaters),  så är väl det minsta man kan begära att han minns en efter 3 besök?!?!?

Maten då? Jovars, helt okej, men det finns bättre indiska i Palma-området. Hade priserna varit 2-3 Euro lägre så hade jag besökt den oftare dock, då en rätt med nan-bröd och ris går loss på mellan 15-18 Euro.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu