Eurovision Song Contest 2009 – away we go!

Ikväll är det dags för den första semifinalen i Eurovision Song Contest och Sverige  ställer upp med Malena Ernman och disco-opera låten La Voix. Lite det gamla vanliga svenska disco-dunka-stuket över bidraget med den ”twist” att det är operasång i refrängen.

Malena kan endast sjunga opera bra, under själva verserna – där hon sjunger ”vanligt” – låter det rent ut sagt förjävligt! Hade man inte kunnat se hennes milf:iga ansikte och kropp, skulle man vara säker på att det var en testosteronpumpad bulgarisk kulstötarkvinna som sjunger karaoke på någon sunkig turistbar på Sunny Beach. Hon sjunger så dåligt på verserna att de valt att upprepa samma vers 2 gånger, varje gång, för annars skulle det väl bli en allt för stor musikalisk utmaning för stackars Malena.

Dessutom så såg hon ut som en påtänd Paolo Roberto under den svenska Melodifestivalen när hon framförde låten, och jag hoppas innerligt att hon tar ett par valium eller nått innan hon kliver ut på scenen i Moskva, så att hennes blick ser lite mer normal- och kanske t o m sexig ut, för det är DET jag tror hon försöker uppnå och utstråla under verserna, men det blir liksom bara fel.

Jag gillar inte Sveriges bidrag i år, men tror att den kan ha en okej chans för att åtminstone avancera till finalen eftersom låten i sig är tillräckligt speciell för att tillräckligt med östländer ska tycka den är ball!
Det fanns dock flera bidrag i den svenska Melodifestivalen som var långt mycket bättre och jag fattar inte vad svenska folket höll på med - då de röstade fram denna låten som vinnare – men å andra sidan så fínns det massor av människor i Sverige som fortfarande tycker det är häftigt med Bingolotto och Robinson Expeditionen.

Se Malena Ernman i Melodifestivalen här (så förstår Ni vad jag snackar om ovan)

Grannländerna då? Island har en oblatsmakande högstadietryckare till låt, men klart den snyggaste deltagaren från Norden, jag är tveksam till om den ens når finalen. Finland har gått bort från hårdrocken, men kontrar med en ectasyinspirerad E-Type-luktande eurodancelåt som säkert kommer att funka hur bra som helst på klubbarna i finska metropoler såsom Pudasjärvi, Kemi, Punkaharju m fl, men knappast i Eurovision Song Contest – ingen final i år för finnarna. Danmark har en typisk mainstream-låt (lite i samma genre som förra året) som möjligtvis kan gå vidare till finalen och placera sig någonstans mellan mitten och botten.
Norge är klart det starkaste kortet från Norden, även om jag inte är jätteförtjust i låten, men refrängen fastnar mer eller mindre direkt och så innehåller den lite violiner och baltiska rytmer som gör att östländerna kommer att kissa i byxorna av förtjusning och belöna dem med en massa poäng som de normalt inte skulle få. Norge hamnar klart i topp 5 i finalen i år.

P.S. För Er som eventuellt undrar; så håller den årliga Eurovision-festen att paus i år p g a att min lägenhet ännu inte är färdigrenoverad, men vi vänder förhoppningsvis starkt tillbaka nästa år D.S.

2 Kommentarer till “Eurovision Song Contest 2009 – away we go!”

  1. Garpvall Säger:

    Hej du blekfeteexilfinne.
    Håller inte riktigt med dig. Tycker Malena är riktigt porrig. Gillar dessutom hennes blick. Jag tror bara att det är du som är bortskämd med att bara ragga på lammkött.

    Ha det så bra i värmen. Sommaren är på väg även till sverige.

    /F

  2. Jani Mujunen Säger:

    Hon är absolut inte ful, det är ju inte det jag skriver. Det är hennes röst som inte håller hela vägen och så blev jag lite skrämd av psykopat ögonen.

    Jag skriver ju faktiskt att hon är en MILF, så jag förstår att du, gamle man, gillar henne ;o)

    Lammköttsdagarna är överför min del, men det är inte självvalt – tro mig!

    Skönt att Ni börjar få lite humanare temperaturer där ”himma”, snart är det ju Karneval också – då får du passa på att gå och se Kung JP och hans band Soulweeper, bra rock/hårdrock!

    Hälsa ”Unni” och resten av ”La Familia”.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu