Gud vill nog att jag ska vara tjock?

Jag är inte troende på något sätt och kyrkan har aldrig riktigt sagt mig något. Jag är inte konfirmerad och jag besöker endast kyrkan när det är absolut nödvändigt (läs; dop, giftermål osv) och ibland på någon enstaka semester när resesällskapet tvunget ska in och se på ”de vackra dekorationerna”.

Sommaren har kommit till Mallorca och därmed så har även mina lunchvanor ändrats en del. Under vintern föredrar jag att äta varma rätter till lunch (precis som de flesta av Er antar jag), men när det blir varmare i luften så föredrar jag en schysst baguette eller en fräsch sallad (shit vad gay DET lät då!?).

Så denna veckan har jag endast käkat en kombinerad kyckling/tonfisksallad till lunch och känt mig lite nyttig samtidigt – detta har dock haft sitt pris. I onsdags då jag skulle öppna tonfiskburken så gick ”dragöglan” av och jag fick mecka med en kniv för att få av locket. Detta resulterade dock i blodvite, då jag skar mig i tummen på burklocket och blödde ner tonfisken (denna konsumerades ändå, va’ fan, det är ju MITT blod!). Det verkar som om, att så fort man börjar bli liiiite nyttig så är det någon ”där uppe” som markerar sitt missnöje och man får nästan känslan av att man ska ge fan i att vara nyttig under en längre period.

I dag blir det dock lunch på Restaurante Verdi medelst en 3-rätters
och därför knappt så sunt.

Jag har dessutom redan bestämt med en kollega att vi ska börja att promenera (jag vägrar ta ordet Powerwalk i min mun) 3 dagar i veckan med start på måndag. Vi får väl se hur det går eftersom jag hatar att gå! Dessutom har jag fått beskedet av min ”partner” att det inte kommer att föregå i ”rökar-tempo”…
Lite längre fram så blir det dock inlines-åkning i stället, men jag måste först få råd till att köpa ett par schyssta rullskridskor.

Jag vill dock slå fast att detta inte är någon form av ”mitt nya sundare jag” eller en försök på att gå ner i vikt (det kommer jag nog aldrig att lyckas med), men mer än rolig grej och ett sätt att göra något annat än att se Vänner-avsnitt på datorn efter en lång arbetsdag.

Jag får be om återkomma med en rapport om utvecklingen… 

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu