En busschaufför, en busschaufför…

Vi har fått nya linjebussar här på Mallorca, alltså alla bussar är inte utbytta utan man har tillfört nya till den gamla ”flottan”… Det reklamerades bra länge om dessa och att allt skulle bli sååååå mycket bättre med fler avgångar, fler linjer, punktligare avgångar etc med ett antal av 50+ bussar. Såhär 4-5 månader i efterhand kan man konstatera att det har kommit fler linjer, men inte fan har det blivit fler- eller punktligare avgångar. Det mest positiva är att de nya bussarna har ett grymt bra luftkonditioneringssystem – alltid något när det som i morgon (och på torsdag) har lovat mellan 35-40 grader här på ön (damn you African winds!!!).

MEN, igår när jag åkte hem från jobbet så började jag titta lite på de små ”informationklistermärken” och skyltar som är obligatoriska i bussarna (dessa har jag studerat förr, LÄS HÄR) och kom att lägga extra märke till märket (lite ofrivilligt ordbajseri) som ska förbjuda mat och dryck ombord. Jag gjorde mig snabbt följande observationer:

1) Man får inte ta med sig kniv och gaffel på bussen.
2) OM man hade tänkt äta något ombord, vem gör det då med kniv och gaffel!?
3) Den engelska texten som omringar själva märket lyder som följer:  
”It’s forbidden to eat and/or to”  ***
4) Varför sitter märket så högt upp (sitter uppe vid taket vid stopp-skylten)? Det är helt omöjligt att läsa texten som omgärdar märket och därför blir den helt betydelselös.

*** Hur i hela Helsingborg kan man inte se att texten på engelska inte får plats (se bild nedanför) och bara trycka upp dessa märken och installera dem på mer än 50-talet bussar är för mig en gåta?
Och om det är själva busstillverkaren som har gjort det, varför har inte EMT Palma (bussbolaget på ön) sett detta och bett dem åtgärda felet vid sin inspektion (och de har säkerligen haft fler inspektioner än bara en) av bussarna?! Det är SÅ jäkla skrämmande att man i 2009 kan upptäcka sådana här fadäser - fortfarande - på statligt ägda transportmedel, byggnader med mera…
Det hade nog varit minimal risk för att det inträffat i t ex Sverige och OM det hade skett, så hade man omedelbart bytat ut märkena så fort man upptäckte det – det kommer inte att ske härnere.

Sist men inte minst är det lite irriterande att de inte längre har någon form för överdrag på sätena, som nu är uteslutande i blankt plast, jag förstår varför (lättare att hålla rent, ingen vandalisering osv) – men det är skitirriterande eftersom busschaufförerna härnere (nästan alltid) kör som om de stulit bussen och att man p g a det riskerar att glida av sätet i svängarna eftersom där är noll friktion mellan dina kläder och den fina blanka plasten.

Gör om, gör rätt!

P.S. Klicka på bilden för att se den i STORT format D.S.

"It's forbidden to eat and/or to" - snyggt jobbat!

"It's forbidden to eat and/or to" - snyggt jobbat!

2 Kommentarer till “En busschaufför, en busschaufför…”

  1. Garpvall Säger:

    Hejsan
    Dessutom står det TOSMOKE i ett ord.
    Vilka nollor det finns.

    /F

  2. Jani Mujunen Säger:

    Ha,ha, ha, JA det gör det – den hade jag missat…

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu