Tankar som gnager…

Nu har jag haft ett par vardagssaker som jag gått runt och tänkt på under en längre tid och som jag bara måste få vädra…

1) Varför är det så många spanjorer (eller lokalinvånare på Mallorca) som går runt i joggingdräkter? Överallt på stan ser man dem och allt som oftast så går de i ett matchande set (byxor och tröja). Jag ljuger inte när jag säger att fler lokalinvånare går i joggingdräkter än turisterna - hur är det möjligt när inte ens campingfenomenet är särskilt utspritt runt Medelhavet?

2) Varför försöker datanördar (folk som jobbar mycket med data eller åtminstone är mer insatta än gemene man i datorer) alltid att skriva / jobba extra fort på sina datorer? Det jag menar är, att de alltid försöker vara så snabba på tangentbordet (och med musen, medelst klick) att i de flesta tillfällen när de skriver, så gör de så många stavfel att de måste rätta, radera och deleta hela tiden - så när texten väl är färdigskriven så har det tagit längre tid, än om de hade slagit av 1/10 på takten och tagit det lite lugnare istället… Jag har 2 kollegor på mitt jobb som tror de är snabbare på tangentbordet än vad de igentligen är och när jag konfronterade den ena av dem med ovanstående påstående så svarade personen ifråga: ”Men det är så jag skriver, jag kan inte slå av på takten…”.
Yeah right, som om du inte kan skriva långsammare!? Säger du samma sak när du blir stoppad av polisen vid fortkörning eller när du ”skjuter för tidigt” under sex - skulle inte tro det!? Tagga ner datanördar!

3) Varför är det så många spanjorer som har hundar? Jag tror att om man gjorde en undersökning, så skulle den lätt visa att varannan spansk familj har hund - why? Jag tror inte att det är p g a brist på sällskap (som många gånger kan vara anledningen till införskaffandet av en fyrbent och trofast vän) eftersom många av dem knullar som kaniner och skaffar barn vid relativt ung ålder (alla spanska par / familjer har barn), så dom har ju sällskap. Dessutom så flyttar de flesta unga spanjorer inte hemifrån förräns i en väldigt sen ålder, 25-30 år är inget ovanligt, och när de väl gör det, så flyttar de in tillsammans med en pojk- eller flickvän och då har de ju varandra? Och om de nu tvunget måste skaffa hundar, så borde de vara obligatoriskt att gå en plocka-upp-hundskit-kurs då det ligger hundbajs överallt på trottoarer och allmänna platser här i Palma… Eller kanske har de ryggskott hela bunten?

4) Varför skriver nästan alla kinesiska och japanska restauranger härnere ”Buffet Libre” (= Gratis Buffé) på spanska? Jag tycker detta är missvisande då man ju faktiskt betalar för buffén, men får sedan äta så mycket man orkar… Det heter ju trots allt; ”All you can eat buffet” på engelska och det är väl sällan att vi i Sverige skriver ”Gratis buffé”? Men å andra sidan så skriver många (svenska) arrangörer av olika event där det ingår obegränsat med sprit / dryck i t ex 2 timmar saker som: ”Barstängning! Gratis / Fri bar i 2 timmar samt massor av happenings! Biljett (förköp) endast 250 kr  (dörren 350 kr)” - det är väl inte gratis / fri bar om man tar betalt för arrangemanget!? De flesta förstår ju innebörden ändå, men om man nu hade gått till domstol med det, hade man fått rätt i målet då?

Har Ni saker som Ni gått och tänkt / irriterat Er på under en längre tid?

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu