5 dagars fest, 3 dagars vila – here we go again!

Åkte till Teneriffa på semester förra veckan (13-17 mars) för att få lite sol, slappa och besöka ett par vänner.
Redan när jag, Ole och Claus landade på Teneriffas norra flygplats cirka kl 12:00 var vi i ”gott humör” (underligt vad 6-7 öl kan göra för din sinnesnärvaro), t o m i så ”gott humör” att vi stod vid fel bagageband och väntade på våra väskor. Efter cirka 30 minuter när bandet är tomt, börjar vi undersöka de andra 3 (utav totalt 4) bagagebanden, och mycket riktigt, där ligger det 3 övergivna väskor kvar…

Nu ska jag inte berätta alla detaljer, det skulle bli en alldeles för lång historia, men vi hade kul och fick druckit och ätit en hel del – och ja – det lyckades oss också att ”få” lite sol…
Vi kom tillbaks till Mallorca tisdag kväll helt slutkörda och det har tagit cirka 2-3 dagar att återhämta sig (ska det vara så efter att man varit på semester?) och kloka som vi är, så ska vi på inflyttningsfest ikväll hos Familjen Karow (Joy och Christian).

Detta ser man (inklusive levern) fram emot med lite skräckblandad känsla, eftersom man VET att man borde ta det lugnt med kröken – men va’ fasiken ska man göra när alla andra står och njuter av en kall pils på terassen medans solen går ner bakom bergen? Suga på Festis – NÄÄÄÄ, tror inte det!

Makarna Krakow (detta är deras ”smeknamn”) är vegetarianer och därför får de en schysst vegetarisk kokbok (nej, den kan inte ätas!) och en god flaska rödvin i inflyttningspresent. Detta kompleteras med någon slags krukväxt, typ en tomat- eller paprikaplanta eller dylikt…

Det kommer tydligen att serveras mat också, detta är också något jag och min kropp ser fram emot med förtryckt optimism. Min bild av vegetar-mat (efter att ha sett vad makarna Krakow har haft med sig till lunch på jobbet) är ytterst reserverad – och då är jag ”snäll” i min formulering…
Jag gillar ju inte papaya, aubergine, avocado, sparris (även om grön är helt OK) osv, och det är ofta sådana saker som är huvudingredienser i vegetarisk mat. Aubergine-burgare, hur jävla gott låter det? Eller avocado-sallad, finns det något äckligare? Jo, lever, men det är nog också det enda…

Jaja, jag går ditt  med så öppet sinne som jag nu kan uppbringa (får väl förvärma med ett par bira därhemma) och så får vi se hur det hela artar sig. Det ska bli skitkul med en schysst hemmafest för en gångs skull – det gillar även min bankbok.

Jag återkommer med en uppdatering om hur det var under nästa vecka…

Sist men inte minst, så vill jag ge Er ett gott skratt med på vägen. Kolla in följande klipp med Måns Möller, där han kör riktigt skönt publiksnack på Norra Brunn (gillar speciellt hur han svinar till Stureplans-stekaren, klockrent!). KLICKA HÄR FÖR ATT SE KLIPPET (OBS! Det kan ta lite tid för den att buffra/ladda)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu