Pontus Johansson 30 år och på väg utför…

Jag har haft (och har fortfarande) min egna lilla förvridna teori om det här med ålder och livet de senaste 10 åren och mången är Ni som fått ta del av denna lärdom (med blandade resultat och kommentarer).

För dem av Er som ännu  inte känner till den, så vill jag i förbindelse med  att min kära vän och kollega Pontus Johansson fyllde 30 bast i torsdags och firar det med en brakfest på den lokala restaurangen Sa Ronda här i Palma ikväll, upplysa Er om hur skiten hänger ihop enligt mig.

 Från det att man föds tills man är 30 år, så går kurvan uppåt. När man når 30 år är man på toppen av livet, och fr o m 31 år och fram tills man blir 60 år, är det nedförsbacke. När man blir 60 år är livet - ur en ren praktisk aspekt - slut. Fr o m 60 år och fram tills man checkar-ut, så är det bara en enda lång transportsträcka och väntan.

Hur försvarar man då ovanstående påstående?

Jo, när man blir 60 år så kommer man ALDRIG mer att upptäckta, uppleva eller göra sådana saker som man har gjort och haft möjligheten för att göra fram tills dess. Bl a p g a att fysiken högst troligen inte håller till det och för att man vid detta laget har rotat sig med familj och allt vad det innebär, samt att man har en viss vardagslunk/rutin i livet  - som knappast kommer att avbrytas för att man vill dra iväg och backpacka i Anderna…

Så de saker man har tänkt sig att man vill göra eller drömmer att uppleva i livet, ska göras innan man fyller 60.
Självklart kan man göra saker som man inte gjort förut även vid 60, men jag snackar inte om en veckas semester på Gran Canaria , att gå med i den lokala bridgeklubben eller börja med Yoga nere hos Ulla-Britt i Folkets Hus.
Jag snackar om frihet till att göra P-R-E-C-I-S det man vill, om det så är bungy jump från en bro på Nya Zeeland, att starta sin egen verksamhet, läsa till läkare eller jobba som reseledare.
Nu är det säkert några som tänker, man kan visst göra alla de saker även när man blir 60, i teorin ja, men hur stor sannolikhet är det för att detta kommer att hända (?) - typ…ehhh…NOLL!

Så Pontus, du har 30 år på dig att leva livet innan det är slut.
Ikväll vet jag att du kan kryssa av ytterligare en sak på din lista; att någon gång få hålla en STOR fest med allt inklusive på ett lokalt etablissemang utan att behöva tänka på omständigheterna… GRATTIS!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu