Obehagliga mornar…

Jag åker buss dagligen till och från jobbet och då får man se både det ena och det andra.
Häromdagen så var det en gammal dam som trodde att hon hade blivit bestulen på sina kontanter som hon skulle betala räkningar med. Detta resulterade i att hon gick runt i bussen och bad alla passagerarna om sina pengar som hon var säker på någon stulit – allt detta samtidigt med att busschauffören (en kvinnlig sådan) står längst fram i bussen och skriker att hon ska få sin röv ur bussen eller ringa polisen eftersom bussen står stilla p g a den gamla damens plötsliga panikutfrågning av passagerarna.
Det slutar med att en bulgarisk (eller rysk, vet inte helt…) kvinna ser hennes lilla plastfick ligga på bussgolvet med hennes kontanter i och damen kan hoppa av bussen och gå till banken…

Något jag dock inte alls uppskattar är mödrar som gång på gång insisterar på att amma sin babyer på bussen. Haja att man är lite morgontrött när man hoppar på bussen kl 08:40, man sätter  sig ner och vill bara ha lite lugn och ro, när någon morsa med sin sulky kliver på och sedan klämmer ner sin halvfeta röv – med babyn i famnen - sidan om dig.

Om man bortser från det faktum att ungen säkerligen gråter, skriker, gaggar eller pillar på dig med sin små äckliga cocktailkorvfingrar och att bussarna alltid (åtminstone under sommarmånaderna) är knökfulla, så är det fortfarande jävligt obehagligt när morsan sedan väljer att dra upp sin halvslitna gråa Mickey Mouse t-shirt och blotta ett saggigt hängbröst så att ungen kan få frukost.
Detta medans alla vi andra som äter frukost hemifrån, tvunget ska behöva kämpa med att hålla vår nere. Nej, det är inte okej!

Hade nu morsorna bara varit någorlunda snygga och deras bröst inte liknade en 80-årings, så hade jag kanske inte protesterat lika högljutt, ÄVEN om det också hade känts obehagligt.

Amning ska ske på avskärmade platser där det inte är någon större risk för att andra kan se och ta del av det och inte på den lokala linjebussen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu