”Finskor” och dumma resenärer…

Kom hem från resmässan FITUR (i Madrid) i torsdags, det var en ganska givande upplevelse om man bortser från att jag fick blåsor på mina fötter p g a mina allt för dåliga ”finskor” (mental anteckning; köp nya ”finskor”). Vad är det igentligen för ett jävla ord; ”Finskor”? Detsamma gäller ”finbyxor”, jag tycker det låter så extremt töntigt, som om resten av mina skor skulle vara ”fulskor” – man skulle väl aldrig själv köpa ett par skor som man tyckte var/är fula?

Hursom helst, på vägen hem i flyget så kunde jag inte låta bli att irritera mig på ett antal andra resenärer (varför är folk alltid helt mongolida när de är ute och flyger?); De två 8-10 åriga ungarna som satt bakom mig och bråkade, skrek och stötte in i min stol när jag försökte att sova, tjejerna som satt sidan om mig och glodde i inredningstidningar och fnittrade och inte minst den medelålders spanska jag-fattar-inte-information-på-mitt-eget-språk-mannen;

Kabinpersonalen (i högtalarna, på spanska) cirka 10 min efter start: ”Vänligen förbli sittade på Era platser med säkerhetsbältet fastspänt tills skylten med säkerhetsbältet har släckts, tack”. 

7 sekunder senare (och det är inte överdrivet) då knäpper, jag-fattar-inte-information-på-mitt-eget-språk-mannen, upp sitt säkerhetsbälte och reser sig upp för att ta ut en jacka ur ”hatthyllan” åt sin fru. 7 SEKUNDER (!!!) mitt herrskap efter att man just har informerat om precis det motsatta…

Jag stirrar på honom och skakar på huvudet och han ger mig en; jag-skulle-BARA-ta-ut-en-jacka blick.

Samma sak är det när man taxar in till gaten, folk reser sig ALLTID upp INNAN ljuset för säkerhetsbältet har släckts. Jag önskar så in i helvetes innerligt, att det finns en pilot som någon gång gör en häftig inbromsning vid gaten, enbart för att jävlas med dessa imbeciller till flygresenärer…

Nästa gång du ska ut och resa eller ta emot någon på flygplatsen kanske en av nedanstående länkar kan vara till din hjälp:

www.flightview.com
Här kan du följa flyg över hela världen med samma trackingsystem som du kan uppleva på TV-skärmarna ombord när du flyger. Du behöver endast flygnumret och datumet för flygavgången.

www.sleepinginairports.com
Här listas bl a de bästa (och sämsta) flygplatserna att sova på, dessutom så kan man få en del nyttiga tips från andra resenärer om var det är bäst att sova i en specifik flygplats samt vilka regler som gäller genom att läsa olika ”reviews”.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu