Fy fan vilken helg – på gott och ont!

Vilket jäkla helg det har varit - helt makalös! Min mitt inre har slitits mellan hopp och förtvivlan, sorg och glädje, nykterhet och fylla, stök och lugn och självklart en massa reflektioner på olika händelser och saker. Jag ska försöka summera…

FREDAG
Var ute och åt på en restaurang här i Palma, närmare bestämt i La Lonja området. Vi skulle testa något nytt och valet föll på Neo Cultural.
Maten var okej, likså betjäningen, men om det var ”value for money” - det vet jag inte.
Vad som var roligt var, att när jag gick utanför för att få lite frisk luft och tittar lite närmare på menyn, som ligger utanför på ett bord för att locka in gästerna, så kommer en av ”inkastarna” fram till mig och frågar mig om jag vill äta något. Precis när han ska igång med hela sitt övertalnings-speach, så avbryter jag honom och förklarar att jag redan sitter vid ett bord precis innanför dörren tillsammans med 6 andra matgäster - snubben säger ”OK” och avlägsnar sig snabbt. Snacka om att INTE ha överblick eller check på basics…
När jag kommer in igen, så är det dags för efterrätt och vi får menyerna. Jag slås då av att det inte finns några priser angivna på efterrättsmenyn, hur fanken kan man glömma att anföra priser i en meny (självklart fanns det priser på matmenyn)?!?!

Efter besöket på Neo Cultural så var det dags för en sväng på sta’n. Jag hade blivit förberedd och informerad om att det kunde komma att gå rätt ”hett” till eftersom Claus ”The Mouse” hade besök, som han skulle visa det lokala nattlivet för - men tji fick jag - dansken var trött och de packade ihop redan runt ett snåret, så det var bara att lomma hemåt…

LÖRDAG
Fotboll på en svensk restaurang i Palma Nova och nu skulle dansken få stryk! Jag hade reserverat bord till 7 personer, när vi kommer dit finns ingen bordreservation och vi får nöja oss med ett bord längst bak i lokalen. Jag ser i stort sett inte ett skit, eftersom bilden är halvtaskig och bollen mycket liten… Och ja, jag är blind som en mulvad – JAG VET!
Så här i efterhand var det kanske lika bra med tanke på resultatet - jävla skit! Hade inte Kongo-Kim missat straffen (varför i helvete lägger han en straff i första taget?!) så kunde det ha blivit en helt annan historia. Jag hade ju kaxigt sagt till mina danska vänner att Sverige skulle krossa dansken med 4-0 - men tji fick jag + en massa hånande kommentarer från danskarna - som sig bör…
Efteråt utforskade jag nattlivet i Magaluf i ett försök att dränka mina sorger, jag lyckades ganska bra, var hemma vid fyra snåret…

SÖNDAG
Avresa till Barcelona för årets första konsert, AC/DC skulle upplevas LIVE!!! Blir upphämtad av Ole kl 12:00 cirka och så bär det iväg till flygplatsen med en öl i högsta hugg! Hela flyget är fullt av konsertbesökare och ljudnivån och stämningen är därefter, glad och uppsluppen, fast att det nästan spårar ur lite till sist.

Ankommer till hotellet, checkar in och sedan ner i hotellbaren för lite ”värmning”. Ole ber bartendern att sätta igång TV:n så att vi kan följa finalen i Franska Öppna, nu skulle vi ta revansch för lördagens fiasko - men tji fick jag - bombaren från Tibro har inget att sätta imot Mach 3-mannen från Schweiz och ännu en gång hörs det hånskratt från dansken (Ole) som sitter sidan om… Fan alltså!!!

Konserten drar igång 3 minuter före utsatt tid – när hände det senast (???) - och gubbarna rockar loss precis lika mycket som man förväntat! Fullt ös hela tiden och en låtrepertoar som sitter klockrent! Får skrålat mig lite halvhes och inhalerat (inte frivilligt) en hel bingohall med haschrök, då gänget nedanför oss precis har skördat vad som måste varit en hel åker med marijuanaplantor. Mådde inte prima vista efter konserten kan jag säga, men vad fan gjorde det när man precis fått hjärnan urblåst av AC/DC, n-a-d-a!

Hungriga och törstiga kommer vi ner från berget (konserten var på Mont Juíc) och nästan inga butiker/restauranger/kaféer är öppna, de som är, är såklart knökfulla. Vi påbörjar en vandring för att hitta ett ställe att eventuellt inmundiga lite mat och dryck på, men inser snart att det inte kommer att ske.
Lika svårt är det att få tag i en ledig taxi så vi kan komma tillbaks till hotellet. Cirka 1 1/2 timme senare och åtskilliga kilometer avklarade till fots (jag som älskar att gå) får vi ÄNTLIGEN tag på en bulle som kan köra oss hem. Tror Ni inte då att chauffören kör e-x-a-k-t samma väg tillbaka som vi precis har avklarat, snacka om att vrida om kniven i mitt hjärta!

Som sagt en händelserik helg och man har fortfarande inte återhämtat sig sömnmässigt… Och för att göra saken ÄNNU bättre, så ska jag nu hem för att byta om och gå ut och gå med kollegan Irina kl 21:30 - isn’t life wonderfull?

OBS! Klicka på bilderna för att se dem i större format…

Inga priser, är det gratis då?

Inga priser, är det gratis efterrätt då?

Ankomst ca 2 timmar innan konsertstart

Ankomst ca 2 timmar innan konsertstart

We who are about to rock salute you!

We who are about to rock salute you!

Mycket människor = Mycket brass

Mycket människor = Mycket brass

Ole köpte också plasthorn för 10 €!!!

Ole köpte också plasthorn för 10 €!!!

KUNG ANGUS visar var skåpet ska stå!

KUNG ANGUS visar var skåpet ska stå!!!

4 Kommentarer till “Fy fan vilken helg – på gott och ont!”

  1. Kajsa Säger:

    Men FÖRLÅT. Jag ska allt recensera ADCD också. I promise. Britney var ju så bloody awsome bra (please notice the sarcasm there…) så jag har inte hunnit samla mina tankar om ACDC än… I know excuses, excuses men bear with me. Det kommer, med pics as well. :)

    Är dom bilderna up there tagna med din mobile btw?

    Vi hörs!

  2. Jani Mujunen Säger:

    Okej, okej , jag köper det argumentet delvis, men förstår ändå inte hur du kan recensera Britney före AC/DC… Hmmm…

    Bilderna är ovan är tagna med min OCH Oles mobiler det är lite blandad kompott…

  3. Kajsa Säger:

    Nu så! Nu har jag recenserat! (: Det tog lite tid men nu ligger det banne mej ett inlagg dar!

  4. Kajsa Säger:

    Jag postar samma comment här, just in case..

    Äsch, den är väl inte så farlig, eller? Det var den enda bilden jag hade på er två, från koncerten alltså. Sen har jag en del ‘fina’ från den lördagen också (som jag minns mycket väl… NOT..). Anyway, jag har blivit helt skeptisk till vatten numera, jag kan knappt dricka det utan att tro att det är något annat. Snacka om att det lilla buset satt spår i själen min… :P

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu